תוספי תזונה

 

רדיקלים חופשיים 

 

אנחנו נתקלים במונח זה לא מעט בהקשר של תזונה, ספורט ואורח חיים בריא.

רובנו רגילים לשמוע שרדיקלים חופשיים הם חומרים “רעים” המזיקים לגוף ושהצטברות שלהם לאורך זמן עלולה להוביל להתפתחות של מחלות שונות ביניהן טרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, אלצהיימר וסוגים שונים של סרטן.

ומה בנוגע לנוגדי חמצון? (אנטי אוקסידנטים) גם עליהם אנו שומעים רבות כחומרים “טובים” הנלחמים ברדיקלים החופשיים הנמצאים בגופנו באופן טבעי ושמומלץ לצרוך אותם בתזונה ובקוסמטיקה על מנת לנטרל את נזקי הרדיקלים החופשיים.

אז מה בעצם הסכנה ברדיקלים חופשיים?

כאשר רדיקלים “גונבים” אלקטרונים ממקומות אחרים, הם בעצם מפרקים מבנים מולקולריים ההכרחיים לתפקודו הבריא של התא (למשל חלבונים שונים, דנ”א, חומצות שומן ועוד). חומר שנקלח ממנו אלקטרון הוא חומר “מחומצן” בעוד שחומר שניתן לו אלקטרון הוא חומר “מחוזר”.  במקרים מסוימים, מסוגלים הרדיקלים לחמצן מולקולות חיוניות שיובילו לשברים ב- DNA ולשיבושים נוספים בגוף שבסופו של דבר עלולים להוביל למחלות שונות.

נוגד חִמצון (באנגלית: Antioxidant) הוא חומר כימי בעל יכולות חיזור גבוהות, המקטין את קצב תגובות החמצון של חומרים אחרים בסביבתו.  נהוג לסווג נוגדי חמצון בהתאם למנגנון הפעולה שלהם, כאשר מבדילים בין נוגדי חמצון ראשונים לנוגדי חמצון שניוניים. מתוך נוגדי החמצון הראשוניים, ישנם כאלו ממקור טבעי (כמו אסטקסנטין או וויטמין E) וכאלו שאינם טבעיים. ישנם גם אנזימים שמתפקדים כנוגדי חמצון וישנם אנזימים שיכולים לשחזר נוגדי חמצון לצורתם הפעילה, נוגדי חמצון מופקים ממקור צמחי או מן החי, שם הם אחראים על נטרול רדיקלים חופשיים ובכך מגנים על האורגניזם מנזקי חמצון שפוגעים בקרום הפלזמה, בחלבונים ובדנ”א.

אסטאין

 

כאן נכנס

האסטקסנטין 

אסטקסנטין הוא קרוטנואיד אותו מייצגת אצת מים מתוקים מיקרוסקופית בשם המטוקוקוס פליוויאליס. 
אסטקסנטין הוא פיגמנט טבעי בצבע אדום עז השייך למשפחת הקרוטנואידים.

המבנה המולקולרי שלו מעניק לו תכונות ייחודיות ביניהן התגובה נוגדת החמצון הגבוהה שלו. לאסטקסנטין יש את היכולת הייחודית לנטרל רדיקלים חופשיים וצורני חמצן פעילים ולעכב חמצון שומנים. אסטקסנטין בצרתו הטבעית נחשב ל”נוגד החמצון הטבעי החזק ביותר בעולם”. הוא חזק יותר מנוגדי חמצון מוכרים אחרים.(פי- 6,000) מ- ויטמין  C ופי 550 מ- ויטמין E).

 

בטבע, ניתן למצוא אסטקסנטין בצמחים, בעלי חיים, פטריות וחיידקים. הוא נפוץ בעיקר באצות ובפיטופלנקטון. המיקרו-אצה ,Haematococcus pluvialis הגדלה במים מתוקים, ידוע כמקור העשיר והעיקרי לאסטקסנטין טבעי ומהווה בסיס מרכזי לייצור אסטקסנטין מסחרי.

 תהליך ייצור אסטקסנטין מתרחש באופן טבעי כמנגנון הגנה של האצה מפני תנאי סביבה קשים.

 

 

הצטרפו אלינו לעשרות אלפי לקוחות שבחרו בטבעי, האיכותי והטוב ביותר לפנים, לגוף ולשיער שלכם. 

רוכשים לראשונה באתר?

קיבלתם מאיתנו 10% הנחה לרכישה הראשונה!

תוספי תזונה

הצטרפו אלינו

וקבלו קופון הנחה של 
10%
לקניה הראשונה!

דילוג לתוכן